czwartek, 28 kwietnia 2011

Batoniki mussli




Składniki:

- 1/2 kostki masła ( lub palmy do pieczenia)
- 1/2 szkl cukru lub 3 łyżki prawdziwego miodu
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 czubate łyżki kakao
- 250 gram zwykłych płatków kukurydzianych
- 1 szkl drobnych rodzynków lub pokrojonych drobno suszonych moreli
-  można dodać garść posiekanych orzechów włoskich.

Przygotowanie:

Rozpuścić masło, dodać cukry i kakao. Mieszać do rozpuszczenia. 
Zdjąć z ognia, dodać bakalie i płatki kukurydziane.
Wymieszać. 
Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, brzegi też.
Wyłożyć masę, wyrównać. Przykryć drugim arkuszem folii. Docisnąć masę dnem szklanki.
Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie pokroić w prostokąty i schrupać.
Smacznego!!!




5 komentarzy:

  1. mmmmm,nabrałam ochoty !:) wygląda smacznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny i prosty przepis :)

    Miłego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  3. And so sprinkle yourself on the trunk and get ready
    in order to it will make just the baking a fabulous lasagna or simply
    a torte for your very own cherished ones. Numerous of the toaster oven
    stoves will also be prepared by rotisserie abilities.
    Personalized type of Bulgaria Paprikas was included with never conventional recipes,
    still had been handed down by simply testimonies. This could likely prevent, yet not dispose of, this particular breaches.


    Stop by my web-site: kenwood Kmix toaster

    OdpowiedzUsuń
  4. ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿

    Smaka mi narobilas <3

    OdpowiedzUsuń